StudioAC renovates Toronto Unit with Plywood creating a stunning home.


Dezeen –   | 
Photography is by Sarjoun Faour.

A sleeping area for the family dog is the focal point of this house in Toronto, which Canadian architecture firm StudioAC renovated using a plywood insertion to add storage space. The two-storey Sheridan Residence, measuring 1,500 square metres (139 square feet), was fully renovated by the local firm.

Sheridan Residence by StudioAC

 

Sheridan Residence by StudioAC

 

They added a unit built from plywood to divide up the ground floor, creating a foyer, a living and dining area, and a kitchen that wrap around the central wooden box.”For this small west Toronto renovation, rather than imagine a home comprised of rooms within an open plan we conceived a room revolving around a singular mass,” said StudioAC.

Sheridan Residence by StudioAC

But most importantly for the clients, it holds a small house-shaped nook where their dog Rusty can sleep. “The genesis of producing a space for the pup came out of a simple line in the brief, requesting we consider a space for a dog bed,” the studio said. “With such a modest amount of space it wasn’t an insignificant request.”

Sheridan Residence by StudioAC

 

Sheridan Residence by StudioAC

Sheridan Residence by StudioAC

Sheridan Residence by StudioAC